CONTENT
BEDRIJFS­FILM

We lezen steeds minder en kijken steeds meer. Video wordt steeds nadrukkelijker een onmisbare pijler in iedere contentmarketingstrategie. Li Moon helpt bedrijven en instellingen met videocontentproducties. We produceren strategiefilms, social video, uitleganimaties en corporate bedrijfsvideo’s van script tot release.

Home Onze filosofie Merklichaam

BEDRIJFS­FILM LATEN MAKEN? VIDEO IS ONMISBARE PIJLER IN CONTENT­STRATEGIE

In je contentmarketing­strategie kan een bedrijfsfilm eigenlijk niet meer ontbreken. Welke mogelijkheden hebben bedrijven eigenlijk als ze een bedrijfsfilm laten maken? Li Moon zet alle mogelijkheden op een rij.
Steeds meer bedrijven produceren korte bedrijfsfilms om hun verhaal of boodschap te vertellen. Daar is een goede reden voor. Mensen lezen minder en kijken meer. Vooral video’s. Bovendien is YouTube de tweede zoekmachine van Nederland. Zo helpen bedrijfsfilms je ook om in de rankings van Google te scoren.

Nog niet zo lang geleden was het maken van een bedrijfsfilm behoorlijk kostbaar. Je was zo enkele tienduizenden euro’s kwijt. Tegenwoordig liggen de productiekosten een stuk lager. Bij Li Moon werken we met een budgetten vanaf ongeveer 5 duizend euro. De hoogte van het budget is afhankelijk van de lengte van de video en de complexiteit van de productie.

BEDRIJFS­FILM LATEN MAKEN? ZO WERKT DAT

Kick-off-sessie
Een goede bedrijfsfilm maak je samen. In de kick-off-sessie komen alle makers bij elkaar. Als opdrachtgever vertel je boodschap en doel, de makers luisteren en vragen. Zo krijgt de bedrijfsvideo in onze hoofden vorm.

Synopsis, script en pre-productie
Na de kick-off-sessie werken we een synopsis uit. Dat is een korte omschrijving van de film zoals wij die in gedachten hebben. Is dat basisidee akkoord dat volgt een uitgebreid script en starten we de pre-productie: het regelen van een locatie, voice-over, presentator en alle andere zaken die tijdens de productie nodig zijn.

De productie
Afhankelijk van de omvang van het project en het aantal locaties, zal een productie een of meerdere draaidagen omvatten. Li Moon beschikt over een eigen professionele crew.

Eindresultaat & distributie
In de eindmontage ontstaat de bedrijfsfilm zoals we die oorspronkelijk hadden gescript. Is het eindresultaat akkoord, dan kan de film worden gedistribueerd. Uiteraard adviseren we je daarbij graag.

BEDRIJFS­FILM LATEN MAKEN OM WERKNEMERS TE WERVEN

Een recruitment-video is het ideale medium om werknemers te werven. Vooral in hoog competitieve vakgebieden waar sollicitanten uit meerdere werkgevers kunnen kiezen, bepalen details het verschil. Een goede recruitmentvideo laat tot in de finesses de sfeer in je bedrijf zien en geeft bovendien goede inhoudelijke informatie.

Zo hebben garagebedrijven moeite om technisch goed geschoolde monteurs en leidinggevenden te vinden. Voor die uitdaging staat ook KwikFit. Vandaar dat we wervingsfilms voor het garagebedrijf hebben gemaakt.
Bekijk onze wervingsfilms voor KwikFit.

LEG JE TOEKOMST­VISIE UIT IN EEN STRATEGIE­FILM

Of je nu een nieuwe manier van werken wilt introduceren of je medewerkers wilt motiveren: video is bij uitstek geschikt om de bijbehorende informatie en emotie over te brengen of een toekomstvisie te vertellen op een manier die indruk maakt.
Bij Li Moon maakten we strategiefilms voor onder andere Detailresult Groep, de provincie Flevoland en kraanwaterbedrijf PWN. Bedrijfsvideo’s helpen informatie over te brengen, draagvlak te creëren en emoties te sturen. Om die reden zijn deze video’s in veel interne bedrijfstrajecten een onmisbare tool.

VAN SCRIPT TOT BEDRIJFS­FILM

Li Moon verzorgt ook de productie voor jouw bedrijfsvideo: van idee tot oplevering. En van film tot animatie (getekende bedrijfsfilm). Aan de hand van je communicatiedoelstelling schrijven wij een script. Na je feedback en goedkeuring gaan wij met een gerenommeerd team aan de slag om het script te visualiseren en te verfilmen. Voor de productie van de corporate video’s werken we met een vaste crew die we kunnen op- of afschalen, al naar gelang de complexiteit van de productie.

ANIMATIE­FILM ALS IDEAAL UITLEG­MEDIUM

Binnen de inhouse-animatiestudio van Li Moon maken we regelmatig animatiefilms of uitlegvideo’s voor onze klanten. Voor Vattenfall, het moederbedrijf van energieconcern NUON, maakte Li Moon een interne instructiefilm die in vier talen werd uitgevoerd.
Complexe onderwerpen zijn lang niet altijd goed in real life beeld te vangen. Animaties zijn dan ideaal om de materie helder en doeltreffend uit te leggen.

Wil je weten wat voor bedrijfsfilm het beste bij jouw merk of bedrijf past? Vertel ons je marketingdoelstelling en wij vertellen je graag wat volgens ons de beste aanpak is. Daarbij zoeken we uiteraard oplossingen die passen binnen jouw beschikbare budget. Je aanvraag verplicht je tot niets. Kom maar op met je marketingdoelstelling!

WIJ ZIJN LI MOON MERKMAKERS MET HOOFD EN HART. SINDS 2003.
Wij zijn Li Moon
Merkmakers met hoofd en hart. Sinds 2003.

DE BESTE STRATEGIE VOOR JOUW MERK?

VRAAG HET LI MOON!
Op zoek naar een maatwerkoplossing voor jouw communicatievraagstuk? Wil je informatie over de diensten die we kunnen leveren? Maak een afspraak met ons voor een vrijblijvend voorstel. Vul het antwoordformulier in dan nemen we binnen twee werkdagen contact met je op. Liever bellen? 023-5343430. Tot snel!

Meer weten over ons werk?

Alle cases

Vertelmiddel

Alle diensten

Li Moon deelt

Blog archief