CONTENT
VIDEO­­­MARKETING

Videomarketing is een onmisbare pijler binnen iedere contentstrategie. Li Moon is specialist in videomarketing voor zowel B2C als B2B. Of je nu op zoek bent naar uitleganimatiesbedrijfsvideo, social video of strategievideo, wij vertalen jouw boodschap naar video’s die jouw doelgroep in het hart raken.

Home Onze filosofie Merklichaam

GEEN CONTENTSTRATEGIE ZONDER VIDEOMARKETING

Video is steeds vaker de ruggengraat van een contentmarketingstrategie. Nederlanders lezen steeds minder en kijken meer. Bovendien worden videoproducties steeds betaalbaarder en kunnen de video’s via meerdere kanalen worden ingezet. Is jouw bedrijf toe aan videomarketing?

Videomarketing werkt, mits je het goed doet. Videomarketing slaagt als mensen je video’s leuk en relevant vinden. Dat klinkt simpel? In de praktijk is dát de moeilijkheidsgraad.

Veel bedrijven die video’s maken, maken video’s die deze bedrijven zelf leuk vinden. Zelden sluiten die video’s aan bij wat prospects en klanten willen weten of zien.

VIDEOMARKETING: KIES EEN VORM DIE BIJ JOU EN JE KLANTEN PAST

Potentiële klanten kijken video’s omdat de video ze een antwoord op een zoekvraag geeft. Of omdat de video een intrigerend verhaal vertelt. Of omdat die video waanzinnig goed is gemaakt en met ze werd gedeeld. Of omdat de video puur entertainment is. Een video werkt zodra het voorziet in een behoefte van jouw prospect of klant en past binnen jouw bedrijfsidentiteit, merkwaarden en contentstrategie. Ook als je een accountant, verzekeraar, uitvaartverzorger of zorginstelling bent.

GROTE VARIATIE VIDEO­MARKETING

Geen video voor 2 bedrijven is hetzelfde. Dat komt allereerst doordat de behoefte van de twee doelgroepen zelden dezelfde is. Maar ook in vorm kunnen video’s inhoudelijk sterk van elkaar verschillen. Video’s ter ondersteuning van employer branding werken anders dan bijvoorbeeld strategiefilms. En social video’s verschillen wezenlijk van corporate bedrijfsvideo’s. Animatievideo’stenslotte zijn bij uitstek geschikt om complexe problemen of processen uit te leggen.

INDRUK­WEKKENDE CIJFERS VOOR VIDEO­MARKETING

Videomarketing is voor ons te duur, horen we soms in de praktijk. Toegegeven, een kwalitatieve videoproductie vraagt om een significante investering. Dat die investering geen dure hobby is, bewijzen de cijfers. Die zijn ronduit indrukwekkend. Video’s met relevante content laten de conversie op je website soms wel met 80 procent stijgen. Voeg je een video toe aan je e-mail marketing campagne dan moet je niet verbaasd zijn als de doorklikratio ruim verdubbeld.

Wil je weten wat wij op het gebied van videomarketing voor jouw merk of bedrijf kunnen betekenen? Vertel ons je marketingdoelstelling en wij vertellen je graag wat volgens ons de beste aanpak is. Daarbij zoeken we uiteraard oplossingen die passen binnen jouw beschikbare budget. Je aanvraag verplicht je tot niets. Kom maar op met die marketingdoelstelling!

WIJ ZIJN LI MOON MERKMAKERS MET HOOFD EN HART. SINDS 2003.
Wij zijn Li Moon
Merkmakers met hoofd en hart. Sinds 2003.

ZOEK JE EEN CREATIEVE OPLOSSING?

MAIL ONS!
Op zoek naar een creatieve oplossing voor jouw communicatievraagstuk? Wil je informatie over de middelen die we voor je kunnen inzetten? Maak een afspraak voor een vrijblijvend voorstel. Vul het antwoordformulier in dan nemen we binnen twee werkdagen contact met je op. Liever bellen? 023-5343430. Tot snel!

Meer weten over ons werk?

Alle cases

Li Moon deelt

Blog archief